top of page

„Leon Somov & Jazzu“ siurprizas: pristato net dvi naujas dainas (+ audio)


Geidžiamiausias Lietuvos muzikos scenos duetas „Leon Somov & Jazzu“ paruošė malonią staigmeną gerbėjams: šiandien jie pristato iškart du, visiškai skirtingus kūrinius. Dvi dainos – dvi istorijos, kurios ypatingai suskambės liepos 23-iosios koncerte „Istorijos“ LDK Valdovų rūmų kieme. „Pagalvojome, kodėl negalėtume padovanoti žmonėms iš karto dviejų dainų – vieną linksmą, kitą lyrinę, - šypsosi Leonas Somovas. – „Juokas“ – yra kitokia daina, nei galbūt mūsų gerbėjai tikisi. Įrašinėdami ją gerai papokštavome, naudojome kai kuriuos garsinius triukus. Man prie širdies 9-ojo dešimtmečio skambesys, niekur negaliu nuo jo pabėgti. Šioje dainoje jis – labai ryškus. Be to, Jazzu dainavimo maniera šįkart – visiškai netipinė.“ Justė Arlauskaitė-Jazzu „Juoke“ žodžius beria įspūdinga greitakalbe, o muzikines frazes rikiuoja taip, kad jai savaime prilimpa „moteriškojo Kaušpėdo“ epitetas. „Iš tiesų šią dainą inspiravo pažintis, bendradarbiavimas su Algirdu Kaušpėdu. Jis yra didelis mano įkvėpėjas ir draugas. Tuo metu, kai ši daina gimė, mes su „Antimi“ ir Algirdu rengėme bendrą projektą. Todėl mūsų „Juoke“ – nemažai grotesko, ironijos. Tai sarkastiškas, pamišėliškas juokas, ne šiaip juokelis“, - pasakojo Jazzu. Atlikėjai artimas ir kitoks – natūralus, nuoširdus juokas. Jos aplinkos žmonės žino, kad Jazzu turi ypač gerą humoro jausmą. „Kas mane dažniausiai prajuokina? Pati save! Kiekvienas žmogus pradžioje turėtų išmokti juoktis iš savęs. Jei nevengi autoironijos, tada ir pasaulis gražesnis, nes jei moki pasijuokti iš savo kvailumo, grožio ar kaip tik – negražumo, esi pakankamai sveikas žmogus. Labiausiai gyvenime mėgstu žmones, kurie turi gerą humoro jausmą“, – teigia Jazzu. Leon Somov & Jazzu - „Juokas“:

Nepaisant juoko duobučių jos skruostuose, antrasis Jazzu vardas galėtų būti Melancholija. Jos sklidina antroji dueto daina – „Gana“. „Tai yra lyriška baladė, joje svarbus tekstas. Man atrodo, kad tai – labai stiprus, gerai išpildytas kūrinys“, – svarsto L.Somovas. „Daina „Gana“ turi savo istoriją, ji skirta mano draugui. Dainuoju apie tai, kaip žmonės ieško meilės ir tik išsiskyrę supranta, kad labai labai reikia to vienintelio žmogaus. Tai buvo daina, kuria stengiausi pati tą žmogų susigrąžinti atgal. Abudu buvome pasiklydę ieškojimuose. Bet tuomet, kai netekau balso, aiškiai suvokiau, kad labiausiai norėčiau, kad jis būtų šalia, – prisipažįsta Jazzu. – Šią dainą parašiau prieš pusantrų metų. Bet dar dabar negaliu jos ramiai dainuoti – visąlaik žliumbliu… Manau, tai viena labiausiai vykusių lietuviškų mano ir Leono dainų.“ Tačiau, pasak atlikėjos, nereikėtų kūrinio „Gana“ priskirti pataloginio liūdesio kamuojamų žmonių grupei. „Aš išgyvenau didelę neviltį - nežinojau ar jis grįš, nes buvau labai bloga, bet kartu turėjau didžiulį tikėjimą. Todėl ir ši daina turi daug atspalvių. Ji nėra skirta sergantiems depresija. Tai tiesiog pasakojimas apie tai, kaip būna. Būtent dėl to šiandien pristatome iškart dvi dainas, kurias sieja savos istorijos. „Juokas“ – ironiška, juokinga gyenimo pusė, o „Gana“ – tas taškas, kuriame atsiduriame vienaip ar kitaip. Nesame nelaimingi, išgyvenę meilę. Kaip tik – ypatingai laimingi, tą jausmą patyrę.“ Leon Somov & Jazzu - „Gana“:

Abi naujos „Leon Somov& Jazzu“ dainos liepos 23 d. skambės sostinės Valdovų rūmų kieme. „Šiame koncerte atliksime savo didžiausius hitus, taip pat bus ir daugiau premjerų“, - žada L.Somovas. Bilietus platina „Bilietų pasaulis”


bottom of page